Hoe word ik vrijwilliger?
Door contact op te nemen met ons en aan te geven waarvoor je belangstelling hebt. In een kennismakingsgesprek kunnen we dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. Nieuwe zorgvrijwilligers volgen altijd eerst een introductiecursus, aangevuld met praktijklessen en een inwerkperiode. Verder bieden wij:
- begeleiding en ondersteuning gedurende een inzet thuis of in de Kime
- bijscholing d.m.v. cursussen van de landelijke VPTZ, thema-avonden, werkbesprekingen en intervisie mogelijkheden; kortom: genoeg mogelijkheden om te blijven groeien in dit werk.
- een kilometervergoeding
- een WA verzekering gedurende het werk / de inzet.
In principe leiden we 1 á 2 keer per jaar een nieuwe groep zorgvrijwilligers op, afhankelijk van het verloop. Andere vrijwilligers, zoals voor de techneuten of back to basic, zijn eigenlijk altijd welkom.
Wij vragen voordat de vrijwilliger begint met inwerken om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de coördinator in te leveren. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De aanvraag kan gedaan worden door middel van een link die wij toesturen en loopt via uw Digid. Ook vragen wij alle vrijwilligers na het inwerken een vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen, in deze overeenkomst staan de afspraken die wij met elkaar maken.
Er is geen beloning voor de verrichte werkzaamheden, anders dan enorme waardering en het opdoen van waardevolle ervaringen en contacten.
Enthousiast geworden of wil je meer informatie? Neem contact op met de coördinator.